Thuiskomen
Evangelie Gemeente Lisse wil een plaats zijn waar iedereen die bij ons binnenkomt zich welkom voelt.

Mensen mogen ‘thuis’ gaan komen. Thuis bij God, thuis bij zichzelf en thuis bij ons.

Bij ‘thuiskomen’ hoort: Je veilig voelen, tot rust komen, God leren kennen, herstellen, familie zijn, liefde ontvangen.
Onze zondagse samenkomsten en de kleine groepen bij mensen thuis, de jongeren- en de kindergroepen zijn bij uitstek de gelegenheden waar we dit gaan ervaren.

Groeien
Groeien is gezond. Elk gezond mens groeit, in grootte, in verstand, in relaties. Zo ook in geloof. Zoals een kind groeit in het kennen en contact hebben met ouders, broers en zussen en grootouders, zo groeit een volgeling van Jezus ook in het hebben van een relatie met God de Vader, Jezus en de Heilige Geest en met de andere volgelingen van Jezus.

Bij  groeien hoort: God leren kennen, Jezus gaan erkennen als Koning, gedoopt worden in water, Gedoopt worden in de Heilige Geest, je ware identiteit ontdekken, je ware bestemming vinden, je plek gaan vinden in het gemeente- gezin.

De zondagse samenkomsten, de kleine groepen, de jongeren- en kindergroepen, de trainingen en studies en het samen optrekken met anderen in de praktijk van het leven helpen om tot groei te komen.

Sterk worden
Onder sterk worden verstaan we het volwassen worden in je geloof, jouw plek weten in de samenleving, weten waar God je voor gemaakt heeft en van daaruit de dingen gaan doen die Jezus ook doet.

Onze training “Groeien in je bestemming” helpt je hierbij.

Uitleven
Geloven is niet iets vaags wat zich alleen maar in je hoofd afspeelt, of in de beslotenheid van een gebouw. Geloof wordt vooral beleefd in de praktijk van het leven.

Daarom betekent uitleven voor ons In de samenleving (de maatschappij) het Koninkrijk van God uitleven. Zoals het gebed dat Jezus ons leert: de hemel op aarde te brengen. De gelegenheden waar we dat kunnen doen zijn onze werkplekken, onze scholen, onze straat, onze families, onze vriendenkring, de politiek, vrijwilligerswerk, hulpverlening etc.

Dit kan in onze eigen plaats en ons eigen land, maar ook in andere plaatsen en andere landen.