Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alpha cursus introductieavond

september 23 @ 19:30 - 21:00

 

Is er meer? Waar leef ik eigenlijk voor? Als je met dit soort vragen rondloopt, is de Alpha-cursus wellicht iets voor jou. De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om op een eigentijdse en vrijblijvende wijze kennis te maken met het christelijk geloof. In een serie van tien bijeenkomsten wordt een groot aantal uitgangspunten van het christelijk geloof besproken. De Alpha-cursus is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over het christelijk geloof of die de basis van zijn/haar geloof (nog) eens wil doordenken.

De Alphacursus wordt wereldwijd op heel veel verschillende plaatsen gegeven. Alleen al in Nederland hebben ruim 300.000 mensen de cursus gevolgd. Wereldwijd zijn dat er maar liefst ruim 25 miljoen.

De cursus behandelt 15 onderwerpen in tien avonden en een weekend. De bijeenkomsten beginnen om 18.45 uur met een welkomstdrankje en aansluitend, om 19.00 uur, een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding over één van de onderwerpen. Aansluitend wordt in kleine groepen nagepraat en is er gelegenheid om je vragen te stellen. Het is mogelijk om de eerste avond vrijblijvend te komen kijken of de cursus iets voor je is.

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat is bidden en hoe doe je dat?
  • Bijbellezen: waarom en hoe?
  • Waarom stierf Jezus aan het kruis?
  • Hoe zit het met de kerk?
  • Wie is de Heilige Geest?

 

Gegevens

Datum:
september 23
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Poort
Jozef Israëlsstraat 11
Lisse, 2162CA Nederland
+ Google Maps